ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

Η ιστορία του καφέ KIMBO ξεκινάει 60 χρόνια πριν, όταν 3 αδέρφια άρχισαν να ψήνουν καφέ στο φούρνο του πατέρα τους στη Νάπολη. Σε μια πόλη που πρακτικά όλοι ασχολούνταν με την τέχνη του καφέ και την κληροδοτούσαν από γενιά σε γενιά, το ταλέντο και η διαίσθηση κάποιων ξεχώρισαν. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Francesco, Gerardo και Elio Rubino που ίδρυσαν την εταιρία KIMBO.

Δεν ξεκίνησαν την εταιρία ως βιομήχανοι αλλά ως ιδιοκτήτες καφεκοπτείων. Πολύ σύντομα η δημοτικότητα του espresso KIMBO επεκτάθηκε πέρα από τα όρια της γειτονιάς τους με ανθρώπους να έρχονται από πολύ μακριά για να τον γευτούν. Η φήμη τους μεγάλωσε σταδιακά όπως κάποιος απολαμβάνει αργά ένα φλυτζάνι καλού καφέ και έτσι τους δημιουργήθηκαν καινούριες ιδέες όπως να φέρουν την απόλαυση του Ναπολιτάνικου καφέ στα coffee shops και τα σπίτια όλου του κόσμου!!!

Το 1960 τα αδέρφια Rubino εκμεταλλεύτηκαν τις καινούριες τεχνικές συσκευασίας και τις δυνατότητες που τους έδιναν. Με την επαναστατική συσκευασία του δοχείου με κενό αέρος, η Ναπολιτάνικη παράδοση του αληθινού καφέ μπορούσε να ταξιδέψει οπουδήποτε στον κόσμο. Έτσι δημιούργησαν το 1963 το Cafe do Brasil και πολύ σύντομα έγινε ένα από τα πιο σημαντικά καφεκοπτεία σε όλη την Ευρώπη.

Ο καφές τους έγινε διάσημος σε όλη την Ιταλία και τον κόσμο με το Εμπορικό Σήμα KIMBO και μάλιστα το 1994 το Cafe do Brasil κατατάχθηκε δεύτερο στον τομέα του λιανεμπορίου σε συσκευασμένο καφέ στην Ιταλική αγορά, μια θέση που κρατάει ακόμη και σήμερα.